Uw karakter en Burn-out

Published by Ed Balg on

Veel mensen wijten burn-outklachten aan de omstandigheden en aan de eisen die de omgeving en het werk stelt. Het zou te gemakkelijk zijn om alléén externe factoren de schuld te geven van een Burn-out. Uzelf bent namelijk ook onderdeel van het probleem. Dat is misschien niet zo leuk om te horen, maar het goede nieuws is dat u er zelf veel aan kan doen.  

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat bepaalde karaktereigenschappen een burn-out veroorzaken. Denk hierbij aan eigenschappen zoals: perfectionisme, bewijsdrang en altijd alles goed willen doen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat er karaktereigenschappen zijn die juist beschermen tegen het krijgen van een Burn-out. Denk hierbij aan eigenschappen zoals: vriendelijkheid, meegaandheid en openheid.

Wat zijn uw persoonlijke eigenschappen? Hoe open en vriendelijk bent u eigenlijk? Of hoe bezorgd en gevoelig bent u? Wilt u altijd alles goed doen? Doe de test op: THE BIG FIVE. Binnen een paar minuten ontvangt u zonder registratie een gratis rapport van uw persoonlijkheidsprofiel. Het rapport geeft tips over werk en beroep en biedt interessante trainingen en workshops aan.

Hebt u een burn-out (gehad) of heeft u last van stress-gerelateerde klachten? Dan is het voor u misschien interessant om aan de slag te gaan met uw karakter(eigenschappen). Dat zijn dingen die uzelf heel snel kunt beïnvloeden. Weet u niet waar te beginnen? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Categories: Burn-out

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *