Positief omgaan met chronische pijn

Published by Ed Balg on


Wetenschappelijk onderzoek
Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uw persoonlijke overtuigingen een belangrijke rol spelen bij uw pijnbeleving. Over het algemeen geeft een passieve houding en een focus gericht op anderen geen pijnvermindering. Niet helpende overtuigingen zoals: mijn arts is verantwoordelijk voor het verminderen of genezen van mijn pijnprobleem of mijn familie moet mij helpen mijn pijn te verminderen werken contraproductief. Uit onderzoek blijkt ook dat geen vertrouwen of geloof in een medische genezing een negatief effect heeft op de beleving van pijn. Andere niet helpende overtuigingen zoals: pijn betekent lichamelijk letsel of pijn betekent gehandicapt zijn werken eveneens negatief op de beleving van pijn.

Over het algemeen geeft een passieve houding en een focus gericht op anderen geen pijnvermindering.

Actieve houding gericht op uzelf
Een actieve houding en een focus gericht op uzelf hebben een positief effect op uw pijnbeleving en werken over het algemeen pijn-verminderend. Helpende overtuigingen zoals: ik heb controle over mijn pijn en het geloof dat emoties pijn beinvloeden werken positief op de beleving van pijn en zijn doorgaans pijnstillend.

Een actieve houding en een focus gericht op uzelf hebben een positief effect op uw pijnbeleving.

Controle over chronische pijn
Het hebben van controle over pijn begint met pijneducatie. Wat is pijn en hoe werkt pijn? Wat doet pijn met uw leven? Wat werkt wel en wat werkt niet en hoe kunt u grenzen verleggen? Keuzegedrag speelt daarbij een belangrijke rol in het krijgen van controle over uw chronische pijn. Heeft u al diverse pijnprogramma’s gevolgd met weinig resultaat? Dan is een persoonlijk leefstijlkeuze advies misschien iets voor u? Want positief omgaan met pijn betekent soms het maken van nieuwe leefstijlkeuzes die beter bij u passen en waar u beter van wordt. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Positief omgaan met pijn betekent soms het maken van nieuwe leefstijlkeuzes die beter bij u passen en waar u beter van wordt.

Categories: Pijn

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *